Ik heb veel respect voor een ieder die de stap neemt om actief te werken aan zichzelf!

Over mij en Skipper:

Lieve mensen, Ik wil jullie hier wat meer vertellen over mezelf, Skipper en waarom ik nu doe wat ik doe! Want ook ik heb een aantal momenten in mijn leven gekend waarin ik de keuze maakte om hulp in te schakelen, en ik kijk daar dankbaar op terug. Tijdens mijn basisschoolperiode deed er zich in mijn gezin van herkomst een traumatische ervaring voor. Als jongere ontving ik hulp hiervoor van een maatschappelijk werkster. We hadden voornamelijk gesprekken maar ze gaf me ook een keer een creatieve opdracht. De symboliek daarvan en de weerspiegeling van mijn gevoelens en verlangens daarin gaf mij het inzicht dat ik nodig had om te kunnen gaan doen wat helpend voor mij was. Niet eerst de gesprekken met de hulpverleenster maar de tekening is me altijd bijgebleven! Deze ervaring heeft er mede toe bijgedragen om later de opleiding tot beeldend therapeut te gaan volgen. Ook de keuze om me te  specialiseren in verlies, trauma en ingrijpende gebeurtenissen zal je nu duidelijk zijn. Ik werk van nature graag vanuit de combinatie professie en ervaringsdeskundigheid.
Zo is ook mijn affectie gegroeid met spel- en contactmethodiek FloorPlay. Deze coaching onderging ik zelf om mijn zoon met klassiek autisme beter te kunnen bereiken en begrijpen in het leven van alle dag. Omdat het me heel veel bracht ben ik het zelf ook gaan studeren om het in mijn praktijk toe te kunnen passen bij gezinnen met jonge kinderen die buiten de gebaande paden lopen.
Dan is er nog mijn passie voor honden. Met name bij mijn dochter en mij brengen honden en paarden het grote verschil in ons leven. Zij hebben de kracht om jong en oud intensief emotioneel te ondersteunen en te doen groeien. De therapeutische werking van dieren wordt tegenwoordig ook wetenschappelijk steeds breder gedragen en ook de scholing ervan verdiept en ontwikkeld zich razendsnel. Samen met Skipper volg ik deze dan ook op de voet. Er is een grote vraag naar dier-ondersteunende interventies in therapieën. In mijn praktijk vervult (Australian labradoodle) Skipper op zijn geheel eigen wijze deze vraag. Een fantastische collega, die net als ik, graag voor jou van betekenis wil zijn!

Volg mij en Skipper op Social Media:

HBO Vaktherapie Beeldend

Diploma behaalt aan de Leidse Hogeschool in 1999; vierjarige voltijd opleiding vaktherapie beeldend.

FloorPlay coaching

Opleiding gevolgd aan het GGZ opleidingen instituut RINO te Amsterdam in 2015. 

DOI (dierondersteunende interventies)

Certificaat DOI behaald aan de Martin Gaus Academie en onderwezen door instructeurs van Stichting Contacthond. Bij pets4care heb ik geleerd een weerbaarheidstraining te geven samen met de hond en ben ik samen met Skipper met de laatste loodjes bezig om gecertificeerd team te worden.

Wil jij samen met mij, en wellicht ook met Skipper, werken aan een oplossing voor jou?