Met de juiste bagage weer 'back on track'!

u

Voel je je machteloos t.o.v het gedrag van je kind en is het nog moeilijk samenwerken?

u

Zou je je kind verder willen helpen met zijn/haar ontwikkeling/probleem maar weet je niet meer hoe?

u

Voel jij en/of je kind je onbegrepen, alleen in je worsteling en zakt je zelfvertrouwen?

Zo kom je uit die vicieuze cirkel en weer tot ontwikkeling!

In mijn praktijk wordt je geholpen om weer beweging in je problemen te krijgen zodat je uit die vicieuze cirkel kunt stappen en kunt gaan doen wat nodig is om je weer goed te voelen. Om deze ontwikkeling te realiseren richt ik me vooral op competenties en mogelijkheden i.p.v onmogelijkheden. Zo bouw je zelfvertrouwen op, voel je je gezien en haal je je herstel echt uit jezelf. Door de juiste omgeving te creëren met een uitgebreid aanbod aan expressiemateriaal, wordt je middels sluitende opdrachten en gesprekken gestimuleerd om nieuwe ontdekkingen over jezelf op te doen. Je gaat dit avontuur aan middels spel, creativiteit en/of  in contact met therapiehond Skipper en gesprekken die we hebben. Zo wordt datgene wat onbewust in jouw hart leeft zichtbaar en tastbaar. Je kunt er niet om heen. Het is er gewoon, en dat is prima! Daarmee wordt het bespreekbaar en biedt het een ingang om het te verwerken en/of om te vormen  naar voor wat helpend is in het hier en nu. Altijd met respect voor jezelf en de ander! Ook als ouder wordt je betrokken in de therapie en gecoached. Want groeien en bloeien doe je samen! Als ouder ga je voelen dat je meer in verbinding met je kind staat en samenwerken weer mogelijk is.  Met vele nieuwe en praktische handvatten sta je weer met zelfvertrouwen in je opvoeding.

De drie succesvolle pijlers van de praktijk:

Spel en beeldende therapie

Spel en creativiteit zijn dé wegen waarlangs kinderen zichzelf van nature uiten en ontwikkelen. Door te doen en te ervaren komt (onderliggende) problematiek naar voren. Hetgeen wat in je leeft wordt letterlijk en figuurlijk zichtbaar en tastbaar. Het geeft je nieuwe inzichten, de mogelijkheid om te verwerken en je ontwikkelt andere, meer helpende vaardigheden. Het kan hierbij gaan op lichamelijk, emotioneel, sociaal of cognitief gebied. Door passende opdrachten en interventies die je krijgt aangereikt kun je oefenen in dingen anders doen. Deze ervaringen kun je vervolgens weer praktisch toepassen in je dagelijks leven. Dit voltrekt zich vaak op een zowel bewust als meer onbewust niveau. Beeldende therapie wordt door veel cliënten beleefd als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen.

Therapiehond Skipper

Een therapeut met zachte oren, wie wil dat nou niet? Een hond nodigt uit om contact te maken en daarbij gewoon jezelf te zijn. Omdat een hond niet oordeelt, is het een veilig en toegankelijk oefenmaatje. Werken aan doelen als meer zelfvertrouwen opbouwen, leiderschap nemen of sociale vaardigheden verbeteren is veel leuker met een hond. De hond is als een spiegel en reageert op alles wat je doet en op hoe je het doet. Als je druk en chaotisch bent, gaat de hond meedoen en zal hij je niet begrijpen. Als je stil en teruggetrokken bent, zal de hond zijn eigen plan trekken en jouw wensen niet opvolgen. Je wordt uitgenodigd ander gedrag of lichaamstaal uit te proberen en te kijken aan de hand van hoe de hond reageert wat het gevolg van dat gedrag is. En dat alles spelenderwijs!

FloorPlay coaching

FloorPlay is een nieuwe wetenschappelijk bewezen spel en contact methodiek om (al zeer) jonge kinderen die buiten de gebaande paden lopen, te observeren en te behandelen. Aan de hand van een observatieschaal wordt in kaart gebracht welke ontwikkelingsfasen (er worden 6 mijlpalen onderscheiden) een kind wel/niet heeft behaald en op welke fasen de ouder insteekt. Daarnaast wordt middels een vragenlijst de zintuiglijke onder of overgevoeligheden van het kind onderzocht. Zo wordt duidelijk hoe je als ouder je kind kunt ondersteunen in het reguleren van gedrag en stimuleren in de ontwikkeling. Als ouder wordt je hierin gecoached. Je kind wordt weer bereikbaar en de samenwerking in het dagelijks leven gaat een stuk makkelijker. Als ouder geeft FloorPlay plezier, innerlijke rust en zelfvertrouwen in de opvoeding.

♥ Naast de drie basispijlers gebruik ik nog vele andere praktische coachingstechnieken.

Voorbeelden hiervan zijn: getekend gesprek, verhalentherapie, brain blocks, kids skills, mindfullnes, geef me de vijf, vollehoofdenboek, consent methode, omdenken, alle sterren van de hemel, handpop, getekend gesprek, rots en water, Byron Katie, geweldloos communiceren etc…

Voel je vrij om langs te komen voor een kennismaking!

Je bent van harte welkom om te onderzoeken en ervaren of ik en mijn werkwijze aansluit bij jouw behoeften van dit moment. Veel ouders en kinderen zijn bij aanvang een beetje sceptisch, omdat men gewend is om in therapieen alleen te praten en veel minder te doen. Maar ik zorg er eerst voor dat je je volledig op je gemak voelt. We beginnen met ontspannende en laagdrempelige activiteiten. Hierdoor ervaar je plezier, kom je helemaal tot rust en heb je toch al snel een idee hoe een sessie met hoofd, hart en handen is opgebouwd.

Wil je jouw kind verder op weg helpen in zijn/haar ontwikkeling?

Laten we dan samen kijken hoe ik jullie hierbij kan helpen.

Veelgestelde vragen

Moet ik creatief zijn om beeldende therapie te kunnen volgen?

Het is niet belangrijk dat je creatief bent of daar ervaren in bent. Integendeel. Deze nieuwe beeldtaal bezorgt je dan wellicht extra veel nieuwe inzichten! Wel is het belangrijk dat je open staat om beeldend te gaan werken. En weet dat het proces centraal staat, niet zozeer het eindprodukt!

Mijn kind is bang voor honden kan hij/zij dan wel bij jou in therapie?

Angst voor honden kan wel degelijk een contra indicatie zijn om hem niet in te zetten.  Dat is geen probleem, dan werk je middels de andere therapievormen aan je doelen.

Wordt de therapie vergoed?

Omdat ik geregistreerd vaktherapeut beeldend ben is vaak vergoeding bij de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk mogelijk.  Ook is het mogelijk de therapie via een PGB (Persoons Gebonden Budget) te financieren. Bovendien denk en kijk ik altijd  mee hoe voor een ieder de financiering uiteindelijk mogelijk is. Zo is betalen in afgesproken termijnen is mogelijk.

Kun je als volwassene ook bij jou terecht?

Mijn specialisatie ligt bij kinderen en jongeren met hun ouders/verzorgers, maar ook volwassenen en ouderen zijn welkom en kunnen bij mij met uiteenlopende uitdagingen bij mij terecht.